Sunday, August 14, 2011

Biskut Almond London


Biskut yang belum di bakar


Tadaa...dah pun siap...hehee..
biskut ni kegemaran my hubby tu yg try buat
resepi di ambil dari blog K.Liza
sedap tau..rugi x cuba..jom tgk resepi

Bahan – bahan :
250 gm mentega
1 cawan gula kastor
1 biji telur
1/2 sudu teh esen vanila
3 cawan tepung gandum ]
1/2 cawan tepung jagung ]
1/2 cawan tepung naik sendiri ] ayak semua
1 s/k emplex [optional] ]

Badam yang sudah dibakar
Coklat masakan - cairkan cara double boiling.

Cara membuatnya :
1. Pukul gula dan mentega hingga kembang.
2. Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.
3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.
4. Ambil sebesar ibu jari dan leperkan.
5. Bubuh badam di tengah - tengah dan buatkan bentuk bujur.
6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .
7. Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair.
8. Sejukkan dahulu baru disimpan.



No comments:

Post a Comment